Beacons

Trigger uw bezoekers op hun smartphone

  • Draadloos communiceren met smartphones
  • Verstuur gepersonaliseerde pushberichten
  • Navigeer uw bezoekers naar de juiste ruimte

Met beacons ontstaat er een nieuwe manier waarop apparaten met elkaar kunnen communiceren. Door middel van deze technologie kan er digitaal contact met bezoekers van een event of locatie gemaakt worden. Lees verder welke verrassende en uiteenlopende toepassingen van beacons voor u interessant zijn.

Wat doen beacons?

Beacons maken het mogelijk content te zenden én ontvangen. Bij content kunt u denken aan: reclame-uitingen, welkom heten van bezoekers of andere persoonlijke boodschappen. Naast informeren kunt u bezoekers ook triggeren om over te gaan tot actie. Daarnaast heeft de beacon de functie om de positie van mensen te bepalen. U hoeft overigens niet bang te zijn dat de privacy van de gebruiker geschonden wordt, aangezien de gebruiker eerst een ondersteunende app dient te installeren alvorens er informatie gedeeld wordt.

Wat zijn beacons?

Een beacon is een klein apparaatje dat draadloos met smartphones kan communiceren binnen een radius van circa 50 meter en is in ieder willekeurige plek te plaatsen. Door middel van de bluetooth LE technologie is er communicatie mogelijk tussen de beacon en een smartphone. Deze nieuwe bluetooth Low Energy is extreem zuinig. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn beacons relatief goedkoop in aanschaf.

Toepassingen

Beacons kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Om te beginnen op evenementen- en congreslocaties voor positiebepaling. Hiermee wordt inzicht verkregen in de bezoekersstromen. Tevens kunnen gebruikers binnen uw locatie eenvoudig naar de juiste plek begeleid worden. Ook kunnen bezoekers een interactieve plattegrond van uw locatie ontvangen waardoor u continu op de hoogte bent waar hij/zij zich bevindt. Daarnaast kunt u uw publiek verwelkomen met een persoonlijke boodschap of pushberichten. Verder kunnen beacons gebruikt worden in de hospitality branche om bijvoorbeeld de menukaarten van uw restaurant digitaal te presenteren. In de retail industrie kunt u met behulp van beacons klanten laten afrekenen of gepersonaliseerde aanbiedingen en productinformatie naar de shoppers sturen. Alomvattend kunt u met het kleine apparaatje uw doelgroep beter leren kennen en zij u.

 

  

Ultra Wide Band (UWB)

De UWB is net als de beacon een klein apparaat dat informatie kan zenden en ontvangen. Echter is de UWB voor indoor locatie bepaling nóg geavanceerder dan een beacon. Het kan namelijk op de centimeter nauwkeurig de positie van personen bepalen en daarbij zelfs de richting waarin zij kijken. Doordat de bepaling vier dimensionaal is, kan er ook nog gemeten worden op welke hoogte de bezoeker zich bevindt. Deze exacte locatie kan goed worden toegepast in de retail-, entertainment-, en sportindustrie. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van de route die bezoekers door uw supermarkt maken. Zo krijgt u inzicht in hoe uw klanten zich gedragen, waardoor u de indeling van uw winkel kunt optimaliseren.

Beacons bij Heuvelman

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van beacons en wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Terug naar het overzicht.