Corendon vervoert Boeing 747 van Schiphol naar hoteltuin

Dinsdag 5 februari 2019 was het eindelijk zover: de langverwachte droom van Corendon topman Atilay Uslu kwam uit. Dinsdagavond om 22:00 werd het startschot gegeven om een echte Boeing 747 naar de hoteltuin van het Corendon Village Hotel Amsterdam te verplaatsen. De reis begon in een hangar op Schiphol Airport en eindigde op zijn laatste rustplaats, de hoteltuin in Badhoevedorp. Deze laatste reis die het vliegtuig af moest leggen was een hele operatie. In totaal moest het meer dan 150 ton wegende voertuig zestien sloten, een provinciaalse weg en de A9 doorkruizen. Dit bijzondere moment werd volledig vastgelegd en live gestreamd door Heuvelman.

Boeing 747 Corendon

Maanden aan voorbereiding

Zo’n enorme operatie kost veel tijd en voorbereiding. Maandenlang is er nagedacht over hoe het enorme voertuig van Schiphol naar de hoteltuin moest komen. Transportgigant Mammoet werd gevraagd de leiding te nemen voor dit unieke en spannende project. Hun grootste uitdaging was het rijden van het 60 meter brede vliegtuig door de 51 meter brede ingang van de hoteltuin: een ruimte tekort van ruim 9 meter. De livestreaming werd door duizenden gevolgd om deze spannende momenten mee te beleven.

Boeing 747 Corendon

Veel belangstelling van liefhebbers

Het aanbod van Corendon Hotels & Resorts om, voor een selecte groep, een control room beschikbaar te maken zodat zij het hele proces tot op de seconde kunnen volgen werd groots op in gegaan. De vergaderzalen van Corendon werden aan elkaar gekoppeld en de in totaal vijf grote projectieschermen werden gebruikt om de selecte groep te voorzien van real time informatie over de reis van de Boeing, inclusief de livestream en de GPS locatie van het voertuig.

Boeing 747 Corendon

Live stream van de gebeurtenis

Helaas kon Corendon niet voor alle liefhebbers en geïnteresseerde een plekje vrijmaken voor de livestream in de control room. Om toch iedereen te kunnen laten meegenieten van dit historische moment werd er een live stream opgezet. Corendon wist dat zij hiervoor een professionele en kundige partner moesten benaderen en Heuvelman was verheugd toen wij de vraag kregen of wij dit konden verzorgen en beheren. Duizenden keken mee toen het voertuig over de A9 werd gereden en de polder over ging. Vele ogen waren toeschouwer van de laatste reis van deze Boeing 747.

Heuvelman is bijzonder trots zo’n mooie rol te hebben mogen spelen in het streamen van dit bijzondere moment. Bent u opzoek naar een professionele partner voor dit soort projecten? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.

Terug naar het overzicht.