Digital Signage Thialf

Twee jaar lang onderging Thialf een imposante metamorfose. In november 2016 opende de wereldwijd bekende schaatstempel haar deuren weer voor het publiek. Heuvelman legde gedurende de verbouwing een compleet digital signage systeem aan. In totaal 120 LED-schermen dragen er zorg voor dat zowel het publiek evenals zakelijke bezoekers worden voorzien van relevante informatie. Heuvelman is bijzonder trots als audiovisueel partner van Thialf een bijdrage te hebben mogen leveren aan het nieuwe ijsstadion.

Digital signage systeem

In het Friese stadion werden 120 LED-schermen geinstalleerd voor de aanleg van het digitial signage systeem. De schermen, variërend van 43 to 49 inch, leveren een structurele bijdrage aan de doelstelling van Thialf om haar bezoekers altijd te voorzien van kwalitatief hoogwaardige content. De displays worden gebruikt voor de communicatie van: bewegwijzering, live wedstrijdbeelden, horeca aanbod en reclame. De 120 beeldschermen zijn verspreid over negen verschillende zones. Vanuit één beheersysteem kan zowel het digital signage- alsmede het IPTV netwerk worden aangestuurd. Door middel van het Content Management Systeem kunnen er websites, video’s en afbeeldingen ingepland worden op de schermen. Monitoring van de displays vindt plaats op afstand middels het door Heuvelman in eigen beheer ontwikkelde heartbeat.

thiald_DS2

IPTV

IPTV is een techniek waarbij het televisiesignaal via het IP-protocol verzonden wordt in plaats van via de traditionele COAX-kabels. IPTV verloopt over hetzelfde netwerk als het digital signage-systeem. Door bij Thialf gebruik te maken van IPTV krijgen de schermen nog meer waarde omdat er veel extra mogelijkheden bijkomen. Het levert niet alleen onder andere een superieure beeldkwaliteit, on-demand video maar tevens een eigen kanaal. Dit kanaal wordt ingezet voor het digital signage-systeem. Eveneens zijn alle functionaliteiten per tv in te regelen. De IPTV technologie maakt het dus mogelijk om het maximale te halen uit de communicatie naar de doelgroep(en).

Partnership

Thialf beschikt over meerdere ijsfaciliteiten voor de recreatieschaatser zoals de 400 en 333 meter baan en de krabbelbaan voor de allerkleinsten. Tevens is in Thialf een heuse ijshockeyarena gevestigd. Naast het schaatsen en topsportfaciliteiten worden er talrijke mogelijkheden aangeboden voor de zakelijke markt. Thialf en Heuvelman hebben beide een passie voor sport. Thialf is het schaatshart van Nederland en de plek waar sinds 1890 topsport geschiedenis geschreven wordt. Heuvelman verzorgt jaarlijks de techniek van talrijke sportevenementen waaronder Jumping Amsterdam, AFAS Tennis Classics en de Delta Lloyd Regatta. Tevens zijn we nauw betrokken geweest bij grootschalige sportevenementen als de Grand Départ van de Tour de France, WK Hockey en het WK Beachvolleybal.

Terug naar het overzicht.