Vergadersysteem Raadszaal Wageningen

In 2016 installeerde Heuvelman een gloednieuw vergadersysteem in de raadzaal van Gemeente Wageningen. Het systeem bestaat uit een discussiesysteem gecombineerd met cameraregistratie en MVI software. Door middel van AMX kan alles met twee tablets draadloos worden bediend. De beelden die de camera’s registreren tijdens vergaderingen worden geprojecteerd op interactieve touch monitoren. Deze schermen bieden ook draadloze presentatie mogelijkheden.

Discussiesysteem

Heuvelman koos voor een draadloos discussiesysteem dat hoge prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid in bedrijfskritische conferentie applicaties biedt. Het systeem combineert een slank, modern design, uitstekende verstaanbaarheid en gebruiksgemak met een robuuste en betrouwbare draadloze verbinding. In de raadzaal werden 34 deelnemersposten en een voorzitterspost geïnstalleerd. Hierdoor is ieder lid voorzien van een microfoon, een verzoek te spreken knop, twee hoofdtelefoon uitgangen met volumeregeling en drie stemknoppen. Door de ingebouwde kaartlezer in de post worden alle deelnemers geïdentificeerd en geauthentiseerd. De post van de voorzitter heeft twee extra specificaties, namelijk een next-in-lijn en systeem volumeregeling knop.

Gemeente_Wageningen

Cameraregistratie

In de raadzaal werden naast de discussieposten vier camera’s geplaatst. Hierdoor kunnen de sprekende raadsleden in beeld gebracht worden. Door middel van de MVI software die de koppeling tussen de camera’s en de discussieposten verzorgt, wordt het systeem volledig geautomatiseerd. Dit maakt het mogelijk om naast de juiste persoon ook de bijbehorende titel in beeld te brengen. Hierdoor hebben alle deelnemers een goed overzicht van wie er aan het woord is. Doordat de camera’s beschikken over twintig keer optische zoom kan iedere deelnemer individueel in beeld worden gebracht met superieure beeldkwaliteit. De camera’s werden geplaatst in neutrale kleuren, zodat de authentieke zaal zo veel mogelijk in tact bleef.

Terug naar het overzicht.