Herinrichting raadzaal

In 2016 heeft Heuvelman de raadzaal van de Gemeente Tiel heringericht met audiovisuele middelen, bestaande uit een besturings- en discussiesysteem, projectieschermen en projectoren.

Multifunctionele raadzaal

De raadzaal is het visitekaartje van de Gemeente Tiel en is uitgerust met draadloze vergaderposten en een stemsysteem voor cameratracking. Dit cameravolgsysteem heeft als groot voordeel dat de camera zich richt op de persoon die aan het woord is. Het systeem beschikt tevens over een automatische regie waardoor beelden niet of nauwelijks nabewerkt hoeven te worden. Ook de namen van de sprekers worden hiermee vanzelf in de beelden gemonteerd. Bovendien is er de mogelijkheid tot diverse presets en om meerdere sprekers tegelijkertijd in beeld te brengen met een splitscreen. De beelden van de camera’s kunnen gebruikt worden door de lokale omroep. Tenslotte kan een persoon, door de koppeling met een pasje aan het systeem, plaatsnemen op een willekeurig stoel in de raadzaal. Dit maakt tevens de naambordjes overbodig. Identificatie middels een pasje kan ook ingezet worden voor andere doeleinden, zoals toegang tot ruimtes.

Gemeente_tiel

Redenen tot vernieuwing

Gemeente Tiel kende knelpunten in oude AV-installatie, zoals slechte beeld- & geluidskwaliteit tijdens vergaderingen, storingsgevoelig geluids-en discussiesysteem evenals ongebruiksvriendelijke bediening van de audiovisuele middelen en lange doorlooptijd bij storingen. In de oude situatie werd de raadzaal daarnaast enkel gebruikt voor raadsvergaderingen en een aantal grotere bijeenkomsten. Vanuit de Gemeente Tiel is de ambitie naar voren gekomen om deze ruimte multifunctioneel te kunnen gaan gebruiken; ook geschikt te maken voor kleine vergaderingen. Hiertoe werd gezocht naar aanvullend meubilair om ook in kleinere, intiemere opstellingen te kunnen vergaderen.

Wilt u meer weten over de oplossingen bij Gemeente Tiel; neem gerust contact met ons op

Terug naar het overzicht.