Historie

De organisatie werd opgericht in 1968 door Dick Heuvelman. Mede dankzij zijn enthousiasme en toewijding is Heuvelman na 50 jaar uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de audiovisuele branche. Wij nemen u graag mee in de rijke geschiedenis van onze organisatie!

1968 – 1981

De heer Heuvelman had al op jonge leeftijd een passie voor geluidsversterkers en alles wat daarbij kwam kijken. Hij maakte van zijn hobby zijn werk en zo ontstond het bedrijf Heuvelman Geluidstechniek B.V.. De organisatie startte met het verhuren van voornamelijk geluidssystemen voor evenementen en congressen. Een van de mijlpalen in de vroege jaren was de audio ondersteuning op de Dam in Amsterdam tijdens de kroning van Prinses Beatrix, Koningin der Nederlanden in 1980.

heuvelman

1981 – 1990

In de jaren ’80 vond de transformatie van audio naar audio & video plaats en kwamen de eerste professionele analoge videocamera’s op de markt. Voor het filmen op locatie schafte Heuvelman haar eerste component camerawagen aan om camera’s met randapparatuur mee te nemen naar producties. In 1981 verkocht de heer Heuvelman zijn bedrijf aan het toenmalig management, Andre van de Heijden en Niek Lambooy. De heer Lambooy ontwikkelde in samenwerking met General Electric uit Amerika de TLV projector, ’s werelds eerste commerciële HD projector.

historie

1990 – 2004

In 1990 verkocht het management 50 procent van Heuvelman aan het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB). Deze semipublieke, door de overheid gefinancierde organisatie vond Heuvelman de ultieme aanvulling op haar service. Doordat NOB het doel had het grootste audiovisuele bedrijf van Nederland en de rest van West-Europa te worden, maakte Heuvelman een enorme groei door. Doordat video in opkomst was werd deze tak van sport opgenomen in de dienstverlening van de organisatie en veranderde de bedrijfsnaam naar Heuvelman Sound & Vision B.V.. Binnen een aantal jaar waren er vijf vestigingen in Nederland, vijf in Duitsland, twee in België en een in Engeland. Er waren toentertijd zo’n 400 mensen werkzaam. Echter, in 2002 werd NOB geprivatiseerd en zo ook Heuvelman Sound & Vision. Als gevolg hiervan werd besloten het bedrijf te reorganiseren, waardoor vestigingen in Duitsland en Engeland gesloten werden. De vestigingen in Nederland werden gecentraliseerd met het hoofdkantoor in Utrecht.

heuvelman

2004 – 2014

In 2004 werd Heuvelman Sound & Vision gekocht door Hans Bolland en zijn broer Peter Bolland. In 2007 verhuisde de organisatie naar het nieuw ontworpen hoofdkantoor in Culemborg. Toch scheidden de wegen van de broers Bolland zich in 2010. In 2014 werd 50 procent van de aandelen van Heuvelman Sound & Vision overgenomen door de heer Marco Smakman.

2014 – heden

In 2015 wordt er een nevenvestiging in Amsterdam geopend. Naast Zoeterwoude en Eindhoven heeft Heuvelman Sound & Vision daarmee een vierde vestiging. Op deze manier kan sneller service verleend worden aan klanten in en rondom de hoofdstad. In het jaar 2017 verandert er veel binnen de organisatie. Zo wordt Heuvelman Sound & Vision door een aanhoudende groei op zowel verhuur evenals verkoop van audiovisuele oplossingen genoodzaakt te verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor in IJsselstein. Uniek is de Experience Room van meer dan 450 m² waar opdrachtgevers geïnspireerd worden op het gebied van de nieuwste technieken en concepten qua audio, video en licht. Inmiddels zijn er 130 medewerkers werkzaam bij de organisatie. Er wordt besloten om de bedrijfsnaam in te korten naar ‘Heuvelman’ met een nieuwe huisstijl.

Vrachtwagen Heuvelman Sound and Vision

Terug naar het overzicht.