IPTV en digitale signage AFC Ajax

Voor de best mogelijke functionaliteit heeft AFC Ajax gekozen voor de combinatie digital signage en Internet Protocol TeleVision (IPTV). Heuvelman heeft deze oplossing geleverd bij de Amsterdamse voetbalclub. Enerzijds is IPTV voor het trainingscomplex De Toekomst en anderzijds voor diverse ruimtes in de Johan Cruijff ArenA. Door deze techniek zijn alle tv-kanalen beschikbaar op de schermen. Naast het brede zenderaanbod geeft het de kanalen informatie over evenementen, indeling van de Ajax-kleedkamer, nieuws, weer & verkeer en het biedt Ajax de mogelijkheid om zelf content te plaatsen. Vanuit één beheersysteem kan zowel het IPTV-netwerk alsmede het digital signage netwerk worden aangestuurd. Het aanleggen van het netwerk werd gedaan in samenwerking en overleg met de beheerder van het netwerk van de club. 

Digital signage

AFC Ajax heeft er voor gekozen de distributies van tv-kanalen te combineren met digital signage. Het uitgangspunt is het gemakkelijk bedienen aan de kant van het scherm. Heuvelman heeft hier een perfect aansluitende oplossing voor bedacht. Doormiddel van een kleine set-top box kan een kanalenpakket richting het scherm gestuurd worden. Met de meegeleverde management software kan centraal het zenderpakket tot op scherm niveau aangestuurd worden. Voor de dynamische input kanalen biedt Heuvelman een PADS oplossing. De vele mogelijkheden en de naadloze integratie met IPTV maakt de oplossing uniek.

ajax

Verkoop en installatie apparatuur AFC Ajax

Sinds 2015 werkt Heuvelman samen met AFC Ajax op het gebied van audiovisueel dienstverlening. In 2016 heeft onze organisatie diverse ruimtes van de Johan Cruijff ArenA voorzien van schermen. Vrij uniek was de installatie van apparatuur en de verzorging van content in AFC Ajax Gallery of Fame in de Amsterdamse voetbaltempel.

Over Ajax

AFC Ajax werd opgericht in 1900 en behoort tot een van de drie traditionele topclubs in ons land. Een stel vrienden richtte destijds in een café de ‘Amsterdamsche Football Club Ajax’ op. De voetbalclub uit Amsterdam heeft sindsdien een roemrijke geschiedenis opgebouwd. AFC Ajax is gevestigd in de Johan Cruijff Arena (voorheen Amsterdam ArenA) met een capaciteit van ruim 54.000 zitplaatsen. De thuishaven van Ajax sinds 1996 fungeert tevens als concertlocatie. 

Interesse?

Wilt u meer weten over ICT-oplossingen of bent u geïnteresseerd in een van de expertises van Heuvelman voor uw organisatie; neem gerust contact met ons op.

Terug naar het overzicht.