IPTV voor Thialf

In 2016 opende Thialf na een imposante metamorfose haar deuren weer voor het publiek. Als onderdeel van de grote verbouwing legde Heuvelman een compleet digital signage-systeem aan in het Friese ijsstadion. In totaal 120 LED-schermen dragen er zorg voor dat zowel het publiek evenals zakelijke bezoekers worden voorzien van relevante informatie. Tevens werd het netwerk van de wereldwijd bekende schaatstempel voorzien van IPTV technologie. Lees verder wat deze techniek inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn. Onze organisatie is er bijzonder trots op als audiovisueel partner van Thialf een bijdrage te hebben mogen leveren aan het nieuwe stadion.

Digital signage-systeem

In de eerste fase van de verbouwing werd er een compleet nieuwe ijsvloer en buitenring geconstrueerd. Het aanleggen van het narrowcasting-systeem was onderdeel van fase twee, waarin Thialf van binnenuit volledig opnieuw opgebouwd is. De geïnstalleerde schermen van Samsung, variërend van 43 tot 49 inch, leveren een structurele bijdrage aan de doelstelling van Thialf om haar bezoekers altijd te voorzien van kwalitatief hoogwaardige content. De schermen worden gebruikt voor de communicatie van: bewegwijzering, live wedstrijdbeelden, horeca aanbod en reclame. De 120 displays zijn verspreid over negen verschillende zones. Het digital signage systeem is gecombineerd met een IPTV netwerk. IPTV is een techniek waarbij het televisiesignaal via het IP-protocol verzonden wordt in plaats van via de traditionele COAX-kabels. IPTV verloopt over hetzelfde netwerk als het digital signage-systeem.

thiald_DS

Voordelen van IPTV

Door bij Thialf gebruik te maken van IPTV krijgen de schermen nog meer waarde omdat er veel extra mogelijkheden bijkomen. Het geeft de schermen een interactieve laag. Dit levert niet alleen en superieure beeldkwaliteit en on-demand video, maar ook een eigen “Thialf kanaal”. Dit kanaal wordt ingezet voor het digital signage-systeem. Eveneens zijn alle functionaliteiten per tv in te regelen. De IPTV technologie maakt het dus mogelijk om het maximale te halen uit de communicatie naar de doelgroep(en).

Eén beheeromgeving

Vanuit één beheersysteem kan zowel het IPTV- alsmede het digital signage-netwerk aangestuurd worden. Door middel van het Content Management Systeem kunnen er websites, video’s en afbeeldingen ingepland worden op de schermen. Dit is een webbased systeem dat vanuit elke werkplek via een internet browser te benaderen is. Naast het aanpassen van content kan ook het wisselen van kanalen tot het aanpassen van volume geregeld worden vanuit de beheer omgeving. Monitoring van de displays vindt plaats op afstand middels het door Heuvelman in eigen beheer ontwikkelde heartbeat.

Bent u geïnteresseerd in IPTV of wilt u graag meer weten? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht.