IPTV

Haal het maximale uit uw communicatie

  • Superieure beeldkwaliteit
  • Breed zenderaanbod
  • Perfect te combineren met digital signage

Wilt u uw bezoekers de best mogelijke kwaliteit bieden om hen te informeren en/of amuseren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van het digitale IPTV. Lees hieronder wat IPTV nou precies is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is IPTV

IPTV is een techniek waarbij het televisiesignaal via het IP-protocol verzonden wordt in plaats van via de traditionele COAX-kabels. Hierdoor kunnen multicast streams direct via glasvezel worden aangeleverd. Deze kunnen via het multicast netwerk verspreid worden. Door gebruik te maken van IPTV is slechts 1 UTP benodigd.

 

 

Toegevoegde waarde IPTV

IPTV geeft de schermen een extra interactieve laag. Hier is bijvoorbeeld de TV-gids te vinden, maar is het ook mogelijk om on-demand video te bekijken en zelfs programma’s op te nemen vanuit de TV gids. Naast de superieure beeldkwaliteit en het brede zenderaanbod is er ook de mogelijkheid om middels een encoder uw eigen corporate channel te integreren in het IPTV netwerk. Alle functionaliteiten zijn per TV in te regelen, dit gebeurt vanuit één beheeromgeving.

Digital signage

IPTV kan perfect gecombineerd worden met de aanleg van een digital signage systeem. Vanuit één beheersysteem kan zowel het IPTV netwerk alsmede het digital signage netwerk worden aangestuurd. Heuvelman heeft meerdere malen zulke systemen geïnstalleerd. Onder andere bij het Thialf ijsstadion, waar 120 digital signage schermen met IPTV werden geïnstalleerd. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van IPTV? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht.