Officiële opening van het Erasmus MC in Rotterdam

Niemand minder dan onze eigen koning opende in september 2018 het vernieuwde Erasmus MC in Rotterdam. Tijdens deze officiële opening had Heuvelman de eer om samen met Stagelight en IDTV een mooie rol te spelen in het faciliteren van de audiovisuele bijdrage.

Een grootse onthulling

57 jaar geleden was de eer aan toen prinses Beatrix om het Erasmus MC te openen. Met een ferme ruk aan het touw, het metaforisch doorknippen van het lint, opende in 1961 het medisch centrum. Nu in 2018 kreeg koning Willem Alexander de unieke mogelijkheid het vernieuwde Erasmus MC in Rotterdam te openen door de letter O op zijn plaats te rollen in het woord OPEN. De officiële opening werd bijgewoond door een groot aantal genodigden. Zij konden plaatsnemen voor de hoofdingang van het ziekenhuis op een overdekte tribune.

Er werd tijdens de opening gesproken over wat de harten van de artsen van het ziekenhuis doet kloppen en er werd visueel gemaakt hoe het ziekenhuis in zijn werk gaat, vanaf de ambulance, tot de eerste hulp, tot het ontslagen worden uit het ziekenhuis.

Opening Erasmus MC

Het ziekenhuis van de 21e eeuw

Met het vernieuwde ziekenhuis laat het Erasmus MC zien dat zij innovatie begrijpen en meegaan met de huidige tijd. Het ziekenhuis gaat milieugericht te werk door geen chemicaliën te gebruiken voor het schoonmaken van de bedden, ze hebben een prachtige groene oase geopend op het dakterras en er wordt biogas en schoon water gecreëerd van de inhoud van bedpannen. Naast deze mooie voortuitgang heeft het ziekenhuis veel meer stappen weten te zetten waardoor dit ziekenhuis aan alle eisen van een modern, 21e eeuw ziekenhuis voldoet.

De burgemeester van Rotterdam

Een trotse burgemeester betrad na enkele woorden van het ziekenhuispersoneel het podium om zijn visie op het ziekenhuis te delen met de koning en het publiek. Burgemeester Aboutaleb sprak uit eigen ervaring toen hij zei dat hij het ziekenhuis een ‘fantastisch instituut’ vindt.

Bijdrage van Heuvelman

Heuvelman was vereerd deel uit te mogen maken van de opening van dit innovatieve ziekenhuis. Samen met onze partners heeft Heuvelman niet alleen de schermen mogen leveren, maar ook de streaming werd door Heuvelman verzorgd. Onze streamingexpert was verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van de opening voor iedereen die het evenement mee wilde maken. In totaal werd deze stream door meer dan 50.000 personen bekeken. De camera’s die gebruikt werden om dit bijzondere evenement vast te leggen waren tevens door Heuvelman gefaciliteerd.

Opening Erasmus MC Rotterdam

Een uitdaging tijdens dit evenement was het weer. Helaas regende het gedurende het evenement en tijdens het opbouwen licht, waardoor de apparatuur beschermd moest worden. Door de vakkundigheid van onze technische toppers was hier snel een oplossing voor gevonden waardoor de techniek tijdens het evenement goed zijn werk kon doen.

Heuvelman kan ook iets voor uw professionele toekomst betekenen. Bent u benieuwd naar de talloze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of plan een bezoek aan onze Experience Room en raak geïnspireerd.

Terug naar het overzicht.