Over Grenzen met het VNG Jaarcongres

Recent vond het Jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten plaats in het MECC in Maastricht. Ieder jaar wordt dit congres gehost in een andere gemeente.

Het evenement met een publiek van circa 3.000 man werd geopend door de burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake. Het hoofdthema van het VNG congres van 2018 was ‘Over Grenzen’. Er werd gesproken over grenzeloosheid, de grenzen van ons klimaat en onze eigen grenzen. Met Twan Huys als gespreksleider sprak Bernice Notenboom over de beperkingen van het klimaat en haar ervaringen in de Noordpool, Tommy Wieringa had het over de burgemeesters in grensgebieden en Andre Rieu sprak over de invloed van muziek op mensen.

Heuvelman en de VNG

Voor de zesde keer op rij was Heuvelman verantwoordelijk voor de volledige invulling van het evenement. Met het hoofdthema in ons achterhoofd heeft onze design afdeling een bijzondere widescreen projectie ontworpen voor het evenement. Dit in totaal 55 meter brede scherm bestond uit twee projectieschermen met in het midden LED. De content voor op deze schermen was tevens ontworpen door onze Content Design afdeling. De presentaties en sprekers werden weergegeven op het widescreen, waardoor de 3.000 lokale bestuurders alles goed konden volgen. Naderhand hebben onze content designers dit beeldmateriaal gebruikt om een gave aftermovie te maken. Het evenement kon tevens bekeken worden middels een live stream. Heuvelman was niet alleen verantwoordelijk voor de techniek en content, maar was ook verantwoordelijk voor de gehele inrichting van de congreslocatie.

Heuvelman heeft een nauwe relatie met het MECC in Maastricht, waar dit jaar het VNG werd gehost. Heuvelman ondersteund het MECC met de dagelijkse activiteiten op het gebied van digital signage.

Proces van content creatie

Onze Content Design afdeling is dagelijks bezig met het ontwerpen van creatieve content. Deze content moet altijd een duidelijke boodschap over kunnen brengen. In nauwe samenwerking met het VNG werd er inspirerende en informatieve content gecreëerd. Hier zijn onze content designers soms weken mee bezig.

Bent u benieuwd of onze content designers iets voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht.