Technische productie groot sportevent

Heuvelman kijkt met een trots gevoel terug op de producties rondom de Olympische Spelen van Rio de Janeiro die wij hebben mogen ondersteunen op audiovisueel gebied. De Olympic Experience was een van deze evenementen en vond plaats in de zomer van 2016 op het sportstrand van Den Haag. Het strand werd door organisator TIG Sports, in opdracht van NOC*NSF en de gemeente Den Haag, omgetoverd tot een olympisch Rio. Heuvelman was gevraagd door TIG Sports om hun op audiovisueel gebied te ontzorgen waardoor zij zich volledig kon richten op de inhoud van het evenement. Onze organisatie was verantwoordelijk voor alle audiovisuele apparatuur, techniek en de content op de schermen. Naast LED-schermen zijn dit onder meer het geluid, licht, live beelden, aankondigingen en een presentatie met sponsorvideo’s.

OE2

Over Olympic Experience

In totaal genoten ruim 100.000 bezoekers van dit event door te sporten, sport te kijken en sport te beleven. Wat dit event zo bijzonder maakte was dat bezoekers, veelal kinderen,  geïnspireerd, verbaasd en uitgedaagd werden door het beleven van talrijke sporten, onder begeleiding van 30 verschillende sportbonden. Vanuit een ligstoel op het strand  zagen bezoekers op grote LED-schermen hoe onder andere de Nederlanders Dorian van Rijsselberghe en Anna van der Breggen olympisch kampioen werden.

OE

Techniek tijdens huldiging medaillewinnaars + Olympisch Gala

Naast de Olympic Experience verzorgden wij, in opdracht van ATPI Events, ook de techniek voor de huldiging medaillewinnaars van (paralympic) TeamNL in de Ridderzaal in Den Haag. Tevens ondersteunende wij, in opdracht van MCI, Right To Play en NOC*NSF, het Olympisch Gala met beeld, licht en geluid in het Vredespaleis in Den Haag.

OE3

OE4

Interesse?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening in de sportbranche of bent u geïnteresseerd in een van de expertises van Heuvelman voor uw organisatie; neem gerust contact met ons op.  

Terug naar het overzicht.