Ontruimingsinstallatie in Grand Hotel Huis ter Duin

Heuvelman en Grand Hotel Huis ter Duin hebben reeds meer dan 10 jaar een nauwe samenwerking voor wat betreft de audiovisuele ondersteuning in het vijfsterrenhotel. Onlangs is het partnership weer verlengd voor 5 jaar. Binnen deze samenwerking draagt onze organisatie onder andere zorg voor de techniek tijdens de talrijke (inter)nationale evenementen die plaatsvinden in het hotel. Op het gebied van installatie hebben wij bijvoorbeeld zorg gedragen voor het digital signage-netwerk binnen het hotel, maar ook voor de ontruimingsinstallatie. Deze installatie zorgt ervoor dat in geval van nood de aanwezige gasten gewaarschuwd worden en rustig, zonder paniek het gebouw kunnen verlaten.

Gecombineerde ontruimingsinstallatie

In samenwerking met de brandweer en het hotelmanagement werd bepaald welk type ontruimingsinstallatie geschikt zou zijn voor het gerenommeerde hotel. Daaruit werd besloten een systeem te installeren dat naast het laten gaan van een alarm een tekst af kan spelen. Deze tekst is te horen in verschillende talen zodat iedereen aanwezig in het hotel geïnformeerd wordt en naar buiten begeleid wordt. Naast de ontruimingsfunctie heeft het systeem ook de mogelijkheid om over dezelfde boxen achtergrondmuziek af te spelen.

Diverse ruimtes

Het ontruimingssysteem in Huis ter Duin is opgedeeld in diverse ruimtes. Hierdoor kan iedere ruimte apart geregeld worden. Zo kan er in de ene zaal achtergrondmuziek gespeeld worden en in een andere zaal wat omgeroepen worden, zonder dat beide zalen dit van elkaar horen.

Ontruimingsinstallatie op uw locatie

Wilt u meer weten over het installeren van een ontruimingsinstallatie of over de diverse combinatie mogelijkheden? Neem dan contact op met Heuvelman voor een passend advies.

Terug naar het overzicht.