Ontruimingsinstallaties

Bevorder de veiligheid op uw locatie

  • Stel de veiligheid van uw gasten voorop 
  • Behoudt functie in alle omstandigheden
  • Installatie passend bij uw locatie

In uw bedrijf, evenementenlocatie, hotel of andere organisatie wilt u natuurlijk altijd de veiligheid van uw gasten en werknemers vooropstellen. De installatie van een degelijke ontruimingsinstallatie stimuleert dit. Hieronder doet u meer informatie op over dit systeem.

Wat is een ontruimingsinstallatie

Een ontruimingssysteem zorgt ervoor dat de veiligheid in uw gebouw begunstigd wordt. Het systeem is aangesloten op de speakers of omroepinstallatie binnen uw gebouw. Wanneer er sprake is van brand of andere noodgevallen zal het alarm ingeschakeld worden, waardoor alle gasten gewaarschuwd worden en het pand tijdig kunnen verlaten. De installatie is zo beveiligd dat het bijvoorbeeld in geval van brand, lange tijd zijn functie zal houden.

Hoe werkt een ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie kan op verschillende manieren worden aangesloten. U kunt ervoor kiezen het systeem te koppelen aan de brandmeldinstallatie. In geval van brand zal er een signaal worden gegeven aan het systeem waardoor automatisch de sirene zal afgaan en een omroep afgespeeld zal worden. Een andere optie is om het ontruimingssysteem aan te sluiten op een centrale knop in uw gebouw. In geval van nood kan deze knop handmatig worden ingedrukt waardoor vervolgens het alarm af zal gaan. De omroep die afgespeeld wordt kan naar wens geconfigureerd worden.

Bewaking

Door middel van lijnbewaking wordt de weerstand van de lijnen tussen alle aangesloten apparaten van het systeem continu gemonitord. Bij eventuele uitval van een van de lijnen gaat direct een alarmbelletje af in de service centrale, waarop het probleem meteen verholpen kan worden. Dit zorgt ervoor dat het systeem altijd zal blijven werken.

Uw ontruimingssysteem bij Heuvelman

Heuvelman heeft ruime ervaring in het installeren van ontruimingssystemen. Wij gebruiken deze expertise graag om ook in uw pand de veiligheid te bevorderen. Bent u geïnteresseerd hierin? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Terug naar het overzicht.