Widescreen projectie Gates Foundation

In 2017 verzorgde Heuvelman voor het Special Event van de Bill and Melinda Gates Foundation in Genève een unieke video experience. Deze werd weergegeven middels een spectaculaire widescreen projectie van 32 bij 4 meter.

Content creatie

Om een ware beleving te creëren werd bedacht om de content met 180 graden camera’s te filmen en in 5.1. surround op te nemen. Deze combinatie van beeld en geluid zorgden voor een ultieme ambilight ervaring op het decor, waardoor de gasten het gevoel kregen middenin de productie te staan. Om dit mogelijk te maken werd een zeer nauwkeurig pixelplan aangeleverd door Heuvelman waarmee de filmmakers naar Afrika vlogen om opnames te schieten. Toen de content eenmaal gereed was, werd deze door Heuvelman 180 graden geprojecteerd op de projectiewand van 32 meter breed.

Gates_foundation

Projectie

Door middel van 6 Barco HDX projectoren werd de content pixelnauwkeurig weergegeven. Doordat de projectoren werden gecombineerd met extra korte lenzen, werd een grid gebouwd waarbij men al vanaf twee meter voor het scherm buiten de projectie beam stond. Naast het weergeven van de speciaal gefilmde content, werden tussen de paneldiscussies door de behaalde resultaten vertoond middels indrukwekkende data visualisatie.

Terug naar het overzicht.