Rigging en trussen

Voor optimaal beeld, licht en geluid

  • Voor uw evenementen of vaste locatie
  • Geschikt voor meerdere doeleinden
  • Uitgebreide range aan materialen

Wilt u uw bezoekers de best mogelijke kwaliteit bieden op het gebied van beeld, licht en geluid? Lees hieronder over de functionaliteit van rigging en trussen en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is rigging?

Rigging is de tijdelijke of vaste ophanging of bevestiging van materialen en uitrusting aan een gebouw of bouwwerk door middel van kettingen, kabels, koorden of hijsapparatuur en aanverwante apparatuur. Het is er in alle soorten en maten en voor uiteenlopende gebruikssituaties. Aan de kabels worden meestal trussen bevestigd.

Wat zijn trussen?

Een truss is een constructie van aan elkaar gelaste aluminium buizen. Trussen (of truss-constructies) dienen als ophangsysteem voor verlichting en geluidsapparatuur. Het kenmerkende van truss-constructies is dat ze relatief zwaar belast kunnen worden, hetgeen trussen geschikt maakt als ophangsysteem. Deze materialen zijn nodig bij vrijwel iedere productie. Heuvelman biedt uiteenlopende oplossingen voor rigging en trussen.

Waarom juiste truss en riggingfaciliteiten?

Het bereik en de capaciteit van truss en riggingfaciliteiten op een evenement kan de effectiviteit van audio-, beeld- en verlichtingsingelementen ingrijpend beïnvloeden. De apparatuur in het dak van een evenementenlocatie zorgt voor duidelijke zichtlijnen en geluid naar het podiumgebied en creëert een rommelvrije omgeving voor het publiek. Met uitrusting zoals audio, licht, kabels en dergelijke in het dak, houdt u tevens ruimte over op de eventvloer. Het type apparatuur dat u tot uw beschikking heeft, is veel minder belangrijk dan waar het licht of geluid daadwerkelijk vandaan komt.

Ontzorging van ontwerp tot uitvoering

De technici van Heuvelman zijn in staat om uw event of installatie te managen vanaf het eerste ontwerp tot uitvoering ervan. Wij voorzien u van een professioneel advies en ontwerp dat is afgestemd op uw wensen. Wilt u genieten van de beste oplossingen qua rigging en trussen voor uw evenement of locatie? Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Interesse?

Zoekt u een organisatie die de kennis en ervaring in huis heeft op het gebied van rigging en trussen voor uw evenement of locatie? Dan bent u bij Heuvelman aan het juiste adres. Neem contact met ons op als u wilt weten hoe wij u kunnen helpen.

Terug naar het overzicht.