Smart building

Maak uw gebouw slimmer

  • Voorkomt onnodige kosten
  • Sluit perfect aan op het nieuwe werken
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Zou u graag het energieverbruik binnen uw organisatie willen verlagen? Of de werkomgeving voor uw werknemers verbeteren? Verhoog de productiviteit en voorkom onnodige kosten met een gebouwbeheersysteem. Lees hieronder meer over hoe dit systeem ideaal aan uw doelstellingen kan bijdragen.

Wat is een gebouwbeheersysteem?

Een gebouwbeheersysteem, ook wel smart building genoemd, zorgt dat u de energie en exploitatiekosten van uw gebouwen kunt optimaliseren. Het systeem heeft de mogelijkheid om de verlichting, de veiligheid en het gebruik van elektriciteit te regelen, waardoor uw panden een stuk energiezuiniger zal worden. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch uitgaan van de lichten na het verlaten van een vergaderruimte of dat ’s avonds na een bepaald tijdstip de verlichting en verwarming uitgeschakeld worden. Daarnaast kan het systeem ook de temperatuur en het CO2 gehalte in uw pand meten. Hierdoor kunnen de werkomstandigheden binnen uw kantoorgebouw geperfectioneerd worden, waardoor de productiviteit van de medewerkers verhoogt wordt.

 

 

Hoe werkt een smart building

Via het bestaande Wi-Fi-netwerk en mogelijk extra sensoren, wordt data verzameld over het gebouw. Deze informatie komt vervolgens binnen op één centraal punt, waardoor u als beheerder inzicht over de benutting van uw pand verkrijgt. Aan de hand van deze data wordt alle aangesloten apparatuur als bijvoorbeeld de verwarming, de computers en de verlichting geregeld en aangestuurd.

Het nieuwe werken

Doordat iedereen tegenwoordig met elkaar verbonden is en informatie altijd en overal beschikbaar wordt gesteld, komt het voor dat werknemers steeds vaker op een plek naar keuze werken en dus niet altijd aanwezig zijn op kantoor. Hierdoor worden kantoren en vergaderruimtes regelmatig niet gebruikt en worden deze onnodig verlicht en verwarmd. De interactieve werkplekkenplattegrond van Heuvelman sluit perfect aan op deze huidige trend. Op basis van gemaakte reserveringen in het systeem kan de verlichting, verwarming en luchtbehandeling in de ruimtes automatisch worden gereguleerd. Daarnaast kan de smart building gekoppeld worden aan de aanwezige audiovisuele middelen. Mocht onverhoopt aanwezige apparatuur defect zijn, dan wordt automatisch een signaal afgegeven en de ruimte geblokkeerd. Dit signaal wordt tevens direct doorgestuurd naar de service afdeling, zodat de storing snel verholpen kan worden.

 

 

Uw gebouwbeheersysteem bij Heuvelman

Bent u geïnteresseerd in het installeren of de verdere mogelijkheden van een gebouwbeheersysteem? Neem dan contact op met Heuvelman. Wij zullen u informeren en adviseren over wat het best past bij uw organisatie.

Terug naar het overzicht.