Social Hub Delta Lloyd

Als trots audiovisueel partner van Delta Lloyd, denkt Heuvelman graag mee met haar opdrachtgever. Daarbij staan onder andere klantspecifieke innovaties centraal. Delta Lloyd had de wens om in de lobby van de Tooroptoren in Amsterdam op bijzondere wijze aandacht te besteden aan de sponsoring van de olympische zeilers en surfers. In het kader hiervan is het idee ontstaan om rondom de Olympische Spelen van Rio de Janeiro een zogenaamde sponsorcorner annex Social Hub te ontwikkelen in de lobby. Op deze manier kon voor alle medewerkers en bezoekers van Delta Lloyd de sponsoring tastbaar worden gemaakt.

Design

In nauw overleg met een designbureau is een concept ontwikkeld en gerealiseerd bestaande uit een desk met verschillende monitoren, een videowall, audioversterking en een virtual reality experience. Op de monitoren wordt social media content vertoond. Door middel van de audio installatie wordt er hoge kwaliteit geluid afgespeeld voor de films die vertoond worden op de videowall. Echter wordt er tegelijkertijd zorg gedragen dat het geluid niet hinderlijk is voor medewerkers en bezoekers die zich elders op de begane grond begeven. Met de virtual reality experience konden waaghalzen met een virtual reality bril plaats nemen op een surfplank en zo door de baai van Rio de Janeiro surfen. Omstanders konden tegelijkertijd meekijken op de videowall.

Handhaving van de Social Hub

Precies honderd dagen voor de start van de Spelen is de Social Hub geopend. Het social mediateam, dat voor de verschillende merken van Delta Lloyd werkt, is vanaf dat moment haar werkzaamheden vanuit de lobby gaan uitvoeren. Voor de medewerkers is het hierdoor veel tastbaarder geworden wat de kracht van social media is. Doordat de reacties op de sponsorcorner zo goed waren, werd na afloop van de Olympische Spelen besloten het project te handhaven in de vorm van een Social Hub.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in de concept van de Social Hub en zou u deze ook graag willen installeren binnen uw organisatie of op een volgend evenement? Neem hier contact met ons op en wij helpen u graag verder! Wilt u wel graag aandacht aan social media besteden, maar niet in de vorm van een Social Hub? Kijk dan eens naar de social media wall.

Terug naar het overzicht.