Terugblik VNG Jaarcongres 2017

Op 13 en 14 juni vond het Jaarcongres 2017 van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) plaats in Zeelandhallen Goes. De Zeeuwse gemeente was dit jaar gastheer van het grootste Nederlandse jaarcongres, waar circa 2.700 deelnemers, waaronder vele burgemeesters en wethouders, bijeen kwamen. Heuvelman Sound & Vision is bijzonder trots om voor de vijfde keer op rij verantwoordelijk te mogen zijn voor de totaalproductie van dit unieke congres. 

Vakmanschap

Het thema voor dit jaar was ‘vakmanschap’, want meer dan ooit is het vak van overheidsbestuurder in beweging. De gasten van het congres werden geïnspireerd, verbaasd en uitgedaagd door bekende en onbekende vakmannen- en vrouwen van binnen en buiten de overheid. Het programma bestond uit plenaire sessies, een expositie, deelcongressen en excursies in de omgeving.

Totaalproductie

Voor dit jaarcongres was er qua widescreen projectie gekozen voor een drieluikopstelling. Het indrukwekkende scherm, met afmetingen van 30 meter breed bij 10 meter hoog, bood voor alle gasten goed zicht op de presentaties. De creatieve content vertoond op het widescreen werd tevens door Heuvelman gecreëerd. Middels cameraregistratie werden live beelden direct uitgezonden op de schermen. De beelden werden tegelijkertijd gemonteerd zodat de volgende dag meteen een videoverslag van de afgelopen dag afgespeeld kon worden. Daarnaast werd er een webshop voor de standhouders ontwikkeld, waarop zij zich konden registreren en hun facilitaire wensen door konden geven. Naast de audiovisuele techniek verzorgden wij tevens de tribune- en standbouw, beursinrichting, het meubilair en de aankleding. Heuvelman ontzorgde de organisatie van het VNG Jaarcongres volledig waardoor de opdrachtgever zich compleet kon richten op de inhoud van het congres.

Terug naar het overzicht.