Bezoekers informeren tijdens (sport)evenementen Thialf

Heuvelman legde als onderdeel van een grote verbouwing een compleet digital signage-systeem aan in het Friese ijsstadion. In totaal 120 LED-schermen + IPTV dragen er zorg voor dat zowel het publiek evenals zakelijke bezoekers worden voorzien van relevante informatie.

Digital signage-systeem

Het aanleggen van het digital signage-systeem was onderdeel van de fase waarin Thialf van binnenuit volledig opnieuw opgebouwd is. De geïnstalleerde schermen, variërend van 43 tot 49 inch, leveren een structurele bijdrage aan de doelstelling van Thialf om haar bezoekers altijd te informeren met kwalitatief hoogwaardige content. De schermen worden gebruikt voor de communicatie van: bewegwijzering, live wedstrijdbeelden, horeca aanbod en reclame. De 120 displays zijn verspreid over negen verschillende zones. Vanuit één beheersysteem kan zowel het IPTV- alsmede het digital signage-netwerk aangestuurd worden. Door middel van het Content Management Systeem kunnen er websites, video’s en afbeeldingen ingepland worden op de schermen. Monitoring van de displays vindt plaats op afstand middels het door Heuvelman in eigen beheer ontwikkelde Heartbeat.

IPTV

De IPTV technologie maakt het mogelijk om het maximale te halen uit de communicatie naar de doelgroep(en). Het is een techniek waarbij het televisiesignaal via het IP-protocol verzonden wordt in plaats van via de traditionele COAX-kabels. IPTV verloopt over hetzelfde netwerk als het digital signage-systeem. Door bij Thialf gebruik te maken van IPTV krijgen de schermen nog meer waarde omdat er veel extra mogelijkheden bijkomen. Het levert niet alleen onder andere een superieure beeldkwaliteit, on-demand video maar tevens een eigen kanaal. Dit kanaal wordt ingezet voor het digital signage-systeem. Eveneens zijn alle functionaliteiten per tv in te regelen.

Wilt u weten hoe u met audiovisuele systemen uw doelgroep informeert op uw locatie of evenement? Neem contact met ons op of kom langs in de onze experience room!

Terug naar het overzicht.