IPTV en digital signage Thialf

Een van de ICT-expertises van Heuvelman is het aanleggen van netwerken. Een voorbeeld hiervan is het aangelegde netwerk bij Thialf ten behoeve van het narrowcasting netwerk op basis van de IPTV-technologie. De schaatstempel in Heerenveen koos voor deze techniek aangezien er geen mogelijkheid was voor live beelden en het ijsstadion niet flexibel was in de keuze voor content op de 120 schermen. Het aanleggen van het netwerk werd gedaan in samenwerking en overleg met de beheerder van het netwerk van Thialf. Monitoring wordt middels Heartbeat door Heuvelman gedaan. Met deze online monitoring tool wordt het functioneren van de apparatuur bij Thialf op afstand in de gaten gehouden.

IPTV

Door gebruik te maken van Internet Protocol TeleVision (IPTV) krijgen de schermen nog meer waarde omdat er veel extra mogelijkheden bijkomen. De techniek geeft de schermen een extra interactieve laag. Hier is bijvoorbeeld de tv-gids te vinden, maar is het ook mogelijk om on-demand video te bekijken en zelfs programma’s op te nemen vanuit de tv-gids. Alle functionaliteiten zijn per tv in te regelen. Vanuit één beheersysteem kan zowel het IPTV netwerk alsmede het digital signage netwerk aangestuurd worden. Lees meer over IPTV. 

thiald_DS

Digital signage software

Het softwarepakket waar wij bij Thialf voor gekozen hebben is een hoogwaardig digital signage softwarepakket van een Nederlandse leverancier. Het pakket wordt wereldwijd ingezet en is één van de meest complete oplossingen voor doelgerichte beeldschermcommunicatie. Het pakket onderscheidt zich op de volgende punten:

  • Een van de weinige digital signage systemen met een HTML5 oplossing. Ongekende mogelijkheden en koppelingen. Alle koppelingen met systemen zijn mogelijk en functioneren ook volledig interactief;
  • Presentaties zijn tot in detail op te bouwen. Dit werkt middels een designer die vergelijkbaar is met Powerpoint (zowel qua werking als functionaliteit).
  • De digital signage presentatie is volledig dynamisch waardoor een bewegwijzering automatisch getoond wordt op basis van een ingevoerde meeting/evenement;
  • Het werkt bandbreedte efficiënt. Op de aangeboden schermen zal voor alle content gebruik gemaakt worden van de lokale opslag van het scherm. Hierdoor zal de presentatie bij netwerkuitval zonder problemen doordraaien;
  • De PADS HTML5 Viewer kan vanuit het IPTV-systeem een multicast stream afspelen. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van live TV beelden in een digital signage presentatie, daarnaast zijn alle vereiste weergave elementen zoals tickertape, video, foto, weer, file e.d. mogelijk in de HTML5 Viewer.

Content Management Systeem

Het geleverde softwarepakket biedt uitgebreide mogelijkheden voor het op detailniveau aanpassen van een presentatie. Dit kan met de bijgeleverde designer. Deze designer is te vergelijken met de user interface van PowerPoint. Voor het dagelijks beheer heeft Heuvelman een CMS-systeem geleverd. Dit is een webbased systeem dat vanuit elke werkplek via de internet browser te benaderen is. Via dit systeem is op een simpele manier content aan te passen. Dit betekent dat medewerkers via het CMS-systeem berichten, foto’s en video’s kunnen inplannen, maar ook de volledige bewegwijzering kunnen beheren of de counterschermen kunnen voorzien van prijsinformatie.

Naast de mogelijkheden voor het beheren van content is het CMS ook geïntegreerd in het IPTV-beheersysteem. Hierdoor kan met één centraal systeem (CMS) alles bediend worden, of dit nu gaat om het wisselen van kanalen of het volume aanpassen, alle gewenste opties zitten in het CMS-systeem.

Omdat het CMS-systeem een eigen product van Heuvelman is kunnen wij dit geheel op maat leveren. Het webbased CMS-systeem is responsive en is op elk mobiel device te bedienen. Het CMS-systeem draagt zorg voor de correcte weergave van elke type content. Het CMS zet automatisch video’s en powerpoint naar een juist leesbaar formaat voor de schermen. Dit stelt de gebruiker in staat elke type content toe te voegen. Op deze manier kan het systeem de content zo efficiënt mogelijk afspelen. 

Terug naar het overzicht.