Installatie LED-schermen + IPTV: Thialf

In 2016 opende Thialf na een imposante metamorfose haar deuren weer voor het publiek. Als onderdeel van de grote verbouwing legde Heuvelman een compleet digital signage-systeem aan in het Friese ijsstadion. In totaal 120 LED-schermen dragen er zorg voor dat zowel het publiek evenals zakelijke bezoekers worden voorzien van relevante informatie. Tevens werd er een IPTV netwerk aangelegd in de wereldwijd bekende schaatstempel. Onze organisatie is er bijzonder trots op als audiovisueel partner van Thialf een bijdrage te hebben mogen leveren aan het nieuwe stadion.

Digital signage-systeem

In de eerste fase van de verbouwing werd er een compleet nieuwe ijsvloer en buitenring geconstrueerd. Het aanleggen van het narrowcasting-systeem was onderdeel van fase twee, waarin Thialf van binnenuit volledig opnieuw opgebouwd is. De geïnstalleerde schermen van Samsung, variërend van 43 tot 49 inch, leveren een structurele bijdrage aan de doelstelling van Thialf om haar bezoekers altijd te voorzien van kwalitatief hoogwaardige content. De schermen worden gebruikt voor de communicatie van: bewegwijzering, live wedstrijdbeelden, horeca aanbod en reclame. De 120 displays zijn verspreid over negen verschillende zones. Vanuit één beheersysteem kan zowel het IPTV- alsmede het digital signage-netwerk aangestuurd worden. Door middel van het Content Management Systeem kunnen er websites, video’s en afbeeldingen ingepland worden op de schermen. Monitoring van de displays vindt plaats op afstand middels het door Heuvelman in eigen beheer ontwikkelde Heartbeat.

thiald_DS

IPTV

IPTV is een techniek waarbij het televisiesignaal via het IP-protocol verzonden wordt in plaats van via de traditionele COAX-kabels. IPTV verloopt over hetzelfde netwerk als het digital signage-systeem. Door bij Thialf gebruik te maken van IPTV krijgen de schermen nog meer waarde omdat er veel extra mogelijkheden bijkomen. Het levert niet alleen onder andere een superieure beeldkwaliteit, on-demand video maar tevens een eigen kanaal. Dit kanaal wordt ingezet voor het digital signage-systeem. Eveneens zijn alle functionaliteiten per scherm in te regelen. De IPTV technologie maakt het dus mogelijk om het maximale te halen uit de communicatie naar de doelgroep(en).

Wilt u meer weten over de installatie van digitale signage op uw locatie? Neem dan nu contact met ons op.

Terug naar het overzicht.