De Keukenhof Virtual Reality Tour

Onlangs ontwierpen de ervaren content designers van Heuvelman een virtual reality video tour. Op een authentieke bakfiets uit 1948 konden bezoekers door middel van een virtual reality bril een fietstocht door het vermaarde bloemenpark, de Keukenhof, maken. Het lentepark is dé plek waar, op een oppervlakte van twee honderd hectare, de Nederlandse sierteelt getoond wordt.

Hoe werkt het systeem?

De fiets werkt als volgt. Op de bakfiets staat een kleine sensor die registreert naar welke kant de persoon met de VR-bril kijkt. Op het moment dat diegene zijn hoofd naar beneden beweegt kijkt hij/zij naar de grond op video, maar wanneer hij/zij het hoofd naar rechts beweegt wordt in de video naar rechts gekeken. Wanneer de persoon op de fiets gaat trappen wordt ook het bevestigde scherm geactiveerd. Het trappen laat tegelijkertijd het wiel draaien wat op zijn beurt de video laat afspelen. Zo lijkt het dus alsof je als fietser echt een rondje door de Keukenhof maakt.

Realisatie van het idee

Het ontwikkelen van zo’n concept duurt normaal gesproken drie tot vier weken. Echter doordat er exclusief gefilmd moest worden in de Keukenhof en gewacht moest worden op de mooiste dag, werd het project uiteindelijk in twee weken tijd gerealiseerd. Dit begon in de ochtend vroeg met het opnemen van een 360-graden-video in de Keukenhof. Met zes aan elkaar bevestigde GoPro-camera’s werd een extra hoge kwaliteit gegenereerd en werden alle details en hoeken van het park in beeld gebracht. De opnames werden vervolgens zo gemonteerd dat er een mooie video tour ontstond die afgespeeld kon worden in de VR-bril en op de fiets bevestigde scherm zodat omstaande bezoekers mee konden kijken.

Doeleinde virtual reality tour

De fiets is reeds in een aantal hotels ingezet. Gasten konden op deze wijze de Keukenhof vanaf de fiets beleven. In de toekomst zal de VR-fiets bij meerdere hotels worden ingezet. De fiets zal (internationale) gasten van het hotel enthousiasmeren voor het park en hen hiermee bewegen om een bezoek aan het prachtige bloemenpark te brengen. Naast de fietstocht door de Keukenhof, kunnen wij voor u ook een tour door Amsterdam of andere stad of plek naar keuze realiseren. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden van virtual reality. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Heuvelman om uw wensen te bespreken.

Terug naar het overzicht.