360-graden-visualisatie

Een virtuele tour door uw locatie

  • Bezoeker krijgt kijkje in uw locatie
  • Interactief element op uw website
  • Integratie VR-bril mogelijk

360-graden-foto’s geven een prachtig beeld van de ruimtes in uw locatie. Deze technologie wordt al regelmatig gebruikt om op (mobiele) websites de bezoeker ‘binnen’ te laten kijken alvorens hij/zij contact opneemt. Met de komst van virtual reality is er nog meer uit 360-graden-fotografie te halen. Wat houdt deze manier van visualiseren in en hoe kunt u er uw voordeel mee doen? Lees verder welke verrassende en uiteenlopende toepassingen van 360-graden-visualisatie voor u interessant zijn.

360-graden-foto’s

Een 360-graden-foto is een interactieve panoramafoto waarbij de bezoeker zelf bepaalt in welke richting gekeken wordt. Met deze foto’s brengt Heuvelman uw locatie, bijvoorbeeld congres- en vergaderzalen, een ontvangstruimte, hotelkamer of bedrijfspand, optimaal en volledig in beeld. Deze haarscherpe interactieve panoramafoto’s kunt u plaatsen op uw website of interactieve plattegrond. Dit heeft als voordeel dat u diepgang aan uw website geeft en ruimtes in uw locatie optimaler in beeld brengt. 

Virtuele tour

De content designers van Heuvelman kunnen tevens meerdere 360-graden-foto’s aan elkaar koppelen, waarmee u een complete virtuele tour door uw locatie krijgt. Deze techniek stelt organisatoren waar ook ter wereld in staat om “live” kennis te maken met uw locatie. Bezoekers zullen, door een hogere belevingswaarde, langer én met meer plezier op uw website (of scherm) blijven. Daarnaast zullen zij eerder genegen zijn om bij interesse contact met uw organisatie op te nemen. Een virtuele tour is te bekijken op een desktop, tablet en smartphone. Hoewel dit reeds imponerend is, wordt het door het gebruik van de innovatieve virtual reality helemaal indrukwekkend.

Klik op onderstaande afbeelding om een voorbeeld van een virtuele tour te starten.

Virtual Reality (VR)

Schijnwerkelijkheid, oftewel virtual reality (VR) leek lange tijd toekomstmuziek, maar wordt inmiddels door Heuvelman veelvuldig gebruikt. VR voegt een extra dimensie toe aan de virtuele tour. In de VR-bril wordt het beeld gecreëerd door een ingebouwd scherm of uw eigen smartphone. Met de bril op komen de beelden rechtstreeks op uw netvlies. Hierdoor krijgt u het gevoel in een andere realiteit te stappen. 360-graden-visualisatie vormt de input voor de VR-bril-beleving. Brillen zijn er in diverse soorten en maten; hetgeen betekent dat het niet direct noodzakelijk is om een grote investering te doen. Er zijn zelfs papieren brillen beschikbaar waar uw klanten enkel hun smartphone in hoeven te plaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld een prikkelende direct mailing versturen om uw locatie onder de aandacht te brengen. 

Toepassingen

Het aantal toepassingen lijkt eindeloos. Allereerst kunt u uw klanten vrij laten voortbewegen in een ruimte die nog helemaal niet bestaat of nog ingericht moet worden. Dit is een perfecte oplossing voor evenementenlocaties of projectontwikkelaars doordat zij klanten een realistisch beeld kunnen geven van de situatie. Ook evenementen kunnen dit concept toepassen. Zeker in combinatie met virtual reality. Denk bijvoorbeeld aan het ‘levensecht’ bijwonen van een congres of evenement, wanneer uw gasten niet in staat zijn fysiek aanwezig te zijn. Heuvelman kan voor u 360 graden beelden, inclusief audio, live streamen naar bijvoorbeeld de website van het evenement. De beelden zorgen, zeker in combinatie met virtual reality, voor een hoog amusement gehalte waardoor uw klanten langer geboeid en betrokken zullen blijven.

Trusted Partner Google Street View

Heuvelman is Trusted Partner van Google Street View. Dit houdt in dat onze organisatie recht heeft zichzelf te presenteren als vertrouwde organisatie voor 360-graden-foto's. De door Heuvelman gemaakte foto's zijn goedgekeurd door Google en voldoen aan de criteria voor afbeeldingskwaliteit, aansluiting en geschiktheid. Door de Trusted-badge van Street View is Heuvelman opgenomen in de index van professionals

360-graden visualisatie bij Heuvelman

Bent u door bovenstaande tekst geïnspireerd geraakt en wilt u graag meer informatie over 360-graden-visualisatie? Neem dan contact op met ons en wij helpen u graag verder.

Terug naar het overzicht.