Content creatie voor widescreen VNG

Sinds 2013 is Heuvelman de audiovisueel partner van het Jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Dit evenement voor burgemeesters en wethouders is met circa 2.700 deelnemers het grootste congres voor de lokale overheid in Nederland.  In 2017 vond het VNG Jaarcongres plaats in Zeelandhallen Goes. Heuvelman is bijzonder trots om voor de vijfde keer op rij verantwoordelijk geweest te zijn voor de totaalproductie van dit unieke evenement. Op het congres werd gebruik gemaakt van widescreen projectie. Het indrukwekkende scherm in het midden, met de afmetingen van 30 bij 8 meter, aangevuld met twee zijschermen van 10 bij 8 meter, bood voor alle gasten goed zicht op de presentaties. De creatieve content die tijdens het twee dagen durende evenement werd vertoond op het widescreen werd door onze content designers gecreëerd. Bij de creatie hiervan is het van belang dat de content relevant, aansprekend, nauwkeurig en actueel is zodat de boodschap goed overgebracht wordt. Door cameraregistratie, met behulp van cameraploegen konden live beelden direct weergegeven worden op de schermen en online worden bekeken middels live streaming. De content werd achteraf gemonteerd zodat de volgende dag meteen een videoverslag van de afgelopen dag afgespeeld kon worden. 


Basis voor succes qua content

Om een feilloze en visueel aansprekende widescreen-presentatie te kunnen tonen tijdens het congres focussen onze content designers zich op het organiseren, structureren, ontwerpen en opmaken van tekst, beeld en geluid. De creatie van de content begint met het inventariseren van de onderwerpen, behoeften en wensen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Na de input gaan de content designers van Heuvelman aan de slag met het vormen van de elementen. Afhankelijk van de wensen, wordt (het ontwerp van) de content aangepast, onderdelen verder uitgesplitst of het format (sjabloon) gewijzigd.  Na de briefing wordt tussentijds overleg ingepland om zodoende tot een mooi eindresultaat te komen. Belangrijk om te weten dat wij niet alleen content voor grote widescreen-schermen maken maar ook voor kleinschaligere visualisaties - alles is mogelijk qua content!

Meer dan content creatie

Heuvelman is niet alleen leverancier voor de content en techniek van het jaarcongres, maar ook verantwoordelijk voor de gehele inrichting van de congreslocatie. Lees meer over de totaalproductie van Heuvelman tijdens het VNG Jaarcongres. Wilt u ook indrukwekkende content zoals op het VNG Jaarcongres te zien was? Neem dan nu contact met ons op en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn!

Terug naar het overzicht.